Mooie Ipé Rhombus gevelbekleding woning
FSC

Ipé Rhombus gevelbekleding

Ipé hout is zeer duurzaam en kan worden uitgevoerd in het  Rhombus profiel, waarmee dit hout gebruikt wordt om een gevel of terras een luxe uitstraling te geven. 

Wij keken dan ook niet gek op toen Domburg Bouw bij ons aanklopte voor de levering van Ipé latten met FSC® keurmerk. Zij kregen de opdracht om een een strak huis met warme elementen te bouwen. Domburg Bouw: ‘‘We hebben verschillende houtsoorten en bewerkingen vergeleken. We hebben Ipé Rhombus geadviseerd omdat het duurzaam is en een mooie uitstraling heeft. Deze combinatie bood onze opdrachtgever een goede kwaliteit.’’ 

Ipé groeit in tropisch Midden- en Zuid-Amerika en is groen, bruin tot geel van kleur. Het hout heeft geen uitgesproken tekening.

Voor dit project is een deel van de gevel van het woonhuis bekleed met horizontaal gelegde Ipé Rhombus latten met een afmeting van 20x65mm (kopmaat). Het unieke Rhombus profiel, ook wel wiebertjes profiel genoemd, geeft een hoogwaardige afwerking van de gevel en tuin. Een voordeel van dit bijzondere profiel is dat de ruimtes tussen de planken ervoor zorgt dat het achterliggende materiaal goed ventileert. 

Wist u dat hardhout met het Rhombus profiel zowel voor toepassingen voor gebouwen als tuinafscheidingen gebruikt kan worden? Voor meer inspiratie kunt u de projecten Villa Nieuwe Horne en Dusseldorp bekijken. Beide gevels van deze panden zijn bekleed met Ipé Rhombus.

Door het gebruik van smalle maten blijven zagerijen achter met minder restproducten. Het resultaat: een hogere opbrengst uit één stam. Naast het gebruik van minder bekende houtsoorten, zoals Timborana, is dit een belangrijke manier om verantwoord bosbeheer economisch rendabel te houden voor bosbeheerders. En dat is hard nodig om ervoor te zorgen dat de bossen op onze wereld behouden blijven en de biodiversiteit niet verloren gaat!

type
Open
viewpoint
Horizontaal
treatment
Geen
Ipé Rhombus planken met FSC-keurmerk uit Zuid-Amerika

Folge uns:

Amazone